Presentation

URL:    http://woodland.bloggplatsen.se
Registrerad:    2017-11-08 08:05
Senast inloggad:    2019-07-15 17:56
Bloggtitel:    woodland
Förnamn:    Viveka
Efternamn:    Ramstedt
Län:    Västra Götalands län
Kommun:   
Ort:   
Intressen:    trädgård, djur, natur, böcker, musik

Jag är fruktansvärt gammal, så förmodligen ingen typisk bloggare.


Numera är jag pensionär sedan många år tillbaka, men under mitt yrkesverksamma liv var jag arkitekt och samhällsplanerare, utbildad på Chalmers och jobbade på VBB, (som var och är Sveriges största tekniska konsultfirma). Jag var tidigt engagerad i ekologisk planering och permakultur, skrev en del artiklar och jobbade även tillfälligt som assistent på Chalmers.


Under ett antal år efter Berlinmurens fall var jag yrkesverksam  i Berlin, vilket var en bisarr upplevelse. Det var en fruktansvärt jobbig period, men också fascinerande att leva mitt i, och faktiskt ta del av världshistorien. Jag veckopendlade till vårt berlinkontor och gjorde flera detalj-,  översiktsplaner och grönplaner för olika kommuner runt Berlin, (i det tidigare Östtyskland).

På tyska dessutom - så här efteråt har jag svårt att förstå hur vi klarade av det.


Jag har haft hundar under en stor del av mitt liv, och katter under de perioder när yrkeslivet gjorde det omöjligt att ha hund. Katterna var en nödlösning, eftersom jag har svårt att tänka mig att vara utan sällskapsdjur helt.


Under en lång period av mitt liv var jag hästtokig, hade flera hästar, och tävlade i dressyr och hoppning, men bara upp till LättA. Hästarna är numera borta ur mitt liv, men krubbor och vattenskålar finns fortfarande kvar i min mors f.d garage, där hästarna huserade sommartid, och förrådet är fortfarande fullt av ridstövlar, sadlar och träns, och andra hästgrejor som jag haft svårt att göra mig av med.


Numera ägnar jag mycket tid åt att gå långa skogspromenader med min galna hund, och åt att utveckla min stora naturträdgård, ett projekt som jag ärvt av min far. Den är på nästan 5000 kvadratmeter, varav ca 200 tas upp av en näckrosdamm med en ö i mitten, så det finns en del plats att plantera på. Mest blir det rhododendron, men jag "samlar" också på japanska lönnar, magnolior, marktäckare och en del ovanliga buskar, som egentligen inte är riktigt härdiga.


Det är mest mitt Woodland,  som jag tänkte mig att bloggen skulle handla om.Presentation


Trädgård och hundar upptar en stor del av mitt liv.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ woodland med Blogkeen
Följ woodland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se